063 80 85 007, 064 233 98 26 ecobrazovanja@hotmail.com

Kakve god planove imali za budućnost, poznavanjem nemačkog jezika otvorićete sebi neograničene mogućnosti. Učiti nemački znači steći veštine kojima možete poboljšati profesionalni i privatni kvalitet života:

Razlog broj 1.

U poslovnom životu: Komunikacija na nemačkom jeziku sa poslovnim partnerima koji govore nemački vodi ka boljim poslovnim vezama i boljim šansama za efektivnu komunikaciju – a time i do uspeha.

Razlog broj 2.

Globalna karijera: Poznavanjem nemačkog jezika poboljšavate svoje profesionalne šanse kod nemačkih firmi u Vašoj zemlji i u drugim zemljama. Dobro poznavanje nemačkog jezika učiniće Vas produktivnim saradnikom za poslodavca sa globalnim poslovnim vezama.

Razlog broj 3.

Turizam i hotelijerstvo: Turisti iz zemalja nemačkog govornog područja putuju mnogo i daleko, na odmoru troše više novca od turista iz ostalih zemalja. Oni vole da im ugađa personal kao i turistički vodiči sa znanjem nemačkog jezika.

Razlog broj 4.

Nauka i istraživanje: Nemački jezik je drugi po važnosti jezik nauke. Nemačka se sa svojim doprinosom istraživanju i razvoju nalazi na trećem mestu u svetu i dodeljuje istraživačke stipendije inostranim naučnicima.

Razlog broj 5.

Komunikacija: Razvoj u oblasti medija, informacionih i komunikacionih tehnologija zahteva multilingvalnu komunikaciju. Čitav niz važnih internet stranica je na nemačkom jeziku. Nemačka se sa godišnjom produkcijom novih knjiga među 87 zemalja nalazi na 6. mestu u svetu, posle Indije, Velike Britanije, SAD, Kine i Rusije. Stoga će Vam poznavanje nemačkog jezika omogućiti prošireni pristup informacijama. Wikipedia, 2014

Razlog broj 6.

Kulturno razumevanje: Učiti nemački znači steći uvid u život, želje i snove ljudi u zemljama nemačkog govornog područja i njihovo multikulturalno društvo.

Razlog broj 7.

Putovanja: Produbite svojim poznavanjem nemačkog jezika doživljaje na putovanjima, ne samo po zemljama nemačkog govornog područja, već i u drugim zemljama Evrope, pogotovo u istočnoj Evropi.

Razlog broj 8.

Uživanje u književnosti, muzici, umetnosti i filozofiji: Nemački je jezik Getea, Kafke, Mocarta, Baha i Betovena. Pojačajte uživanje u čitanju i/ili slušanju njihovih dela na originalnom jeziku.

Razlog broj 9.

Mogućnosti za studiranje i rad u Nemačkoj: Nemačka dodeljuje veliki broj stipendija za studiranje u Nemačkoj. Za mlade strance postoje posebne vize za radni odmor, a za određena zanimanja postoje posebne odredbe za radnu dozvolu.

Razlog broj 10.

Programi za razmenu: Između Nemačke i mnogih zemalja sveta postoje sporazumi o razmeni učenika i studenata.